culina
culina
culina
culina
Markant elm2018-03-16T13:48:01+00:00

Markant elm

Hvis der er et eftermæle, der stadig har stor resonans inden for designverdenen i dag, så er det den amerikansk-tyske arkitekt Mies van der Rohe og hans udsagn om, at “less is more”.

Minimalismen har stortrivedes inden for skandinavisk design, lige siden modernismen gjorde sit indtog i midten af 1900-tallet. Vi ynder at skue tilbage til Bauhaus-skolen, som Mies van der Rohe blandt andet stod i spidsen for. Her satte man nemlig fokus på det håndværksmæssige aspekt af et socialt design, der først og fremmest skulle tjene en funktion. Æstetikken kom helt af sig selv. Vi gør det samme her hos Culina. Vi håndlaver alle vore køkkener ud fra kundernes ønsker og behov.

Vores case køkken i markant elm, er derfor et produkt af en søgen efter et rent og sandfærdigt design. Æstetikken ligger i det faktum, at designet er skåret helt ind til benet. Alle former for unødvendig ornamentering, vil nogen sige, er skåret væk. Køkkenet fremstår dermed i sin reneste form. Ved at lade de enkle former og den bare funktionalitet fremstå alene, kommer træets naturlige skønhed virkelig til sin ret. Elmetræets årer danner et organisk mønster, der står i skøn kontrast til bordpladens ellers så rå og industrielle udseende.

Når det æstetiske design kommer af sig selv

Et køkken som dette i markant elm er et bevis på, at det æstetiske design kommer helt af sig selv, når blot man lader formen følge funktionen. En enkel køkkenø som denne rummer et væld af muligheder og vil kunne inkorporeres i de fleste køkkener uanset størrelsen. Til det aktive og sociale hjem er et samtalekøkken som dette en oplagt mulighed for at gøre køkkenet til en helt central del af resten af hjemmet. Bord- såvel som opbevaringspladen er samlet i ét centralt element, der lægger op og giver plads til et væld af andre spændende designløsninger i resten af rummet.

Er du interesseret i at høre nærmere om, hvordan et skræddersyet køkken som dette i markant elm kunne blive en del af dit hjem? Bedtil en gratis inspirationsbrochure eller book os til et uforpligtende inspirationsmøde.